Ik laat geregeld metaalwerken maken door Jacques. Ik heb een ontwerpbureau en het komt geregeld voor
dat Jacques met een betere, meestal eenvoudigere, oplossing komt voor mijn vraagstuk. Ik gebruik zijn
ervaring om de details van mijn werk te verfijnen. Dat maakt het een prettige samenwerking.
De prijs die ik er voor moet betalen staat in verhouding voor de goede kwaliteit die hij en zijn team levert.
Stijn van Woerkom
Goodspace Interior Design

Met Jacques werk ik heel graag samen, omdat hij mijn werk beter maakt. Ik ben zo goed als de gene die het uitvoert en dat maakt Jacques waar.
Het liefst loop ik 3x per dag binnen om ideeën uit te wisselen, staal te voelen en te zien wat voor geweldige mooie dingen ze maken.
Waar een andere smid zegt “als het niet klopt lossen we het op” hoeft Jacques niks te zeggen, het klopt gewoon en nog beter dan ik zelf zou kunnen verzinnen, een echte vakman.

Philip Coppenhagen, interieur architect

Zo’n 20 jaar geleden stapte ik voor het eerst de werkplaats in de Nieuwe Uilenburgerstraat binnen, of Jaques een door mij ontworpen logo voor een kapsalon kon maken. ‘Tekst en vorm graag in onbewerkt stafstaal en perspex……. ‘ om vrijhangend in de etalage te hangen.
Nu 20 jaar later maakt Archie nog steeds bijna al mijn (meubel) ontwerpen. Of het nu klein is of groot; een detail, een belpaat, verrijdbaar meubel ,een pui of trap en welke vorm dan ook, ‘ dat kan niet….’ komt niet in het woordenboek van Jacques voor. Gelukkig maar want dat en het constructief meedenken naar oplossingen om een ontwerp of idee te realiseren maakt het zo prettig om samen te werken. Als iets niet standaard voorhanden is om een werk te realiseren dan wordt eerst het benodigde element gemaakt om uiteindelijk toch te kunnen maken wat er bedacht is.
Niet alleen het vakmanschap, de kennis en ervaring van Archie maar zeker ook dat elk ‘product‘ tot in detail wordt afgewerkt en met veel aandacht wordt gemaakt in combinatie met de mens Jacques is de basis van onze jarenlange prettige samenwerking en heeft heel wat mooie producten opgeleverd.

Dorry van Dijk-­‐Haenen, interieurarchitect
DVDH interieurarchitecten BV Hilversum

Zo’n 20 jaar geleden overleed onverwacht Max Peeper, de smid met wie ik veel samenwerkte. Kort daarna hoorde ik de namen Jacques en Archie, die samen de smidse bleken te vormen die zich nota bene vlakbij mijn kantoor had gevestigd. Ik was de donkere chaotische werkplaats van Max gewend. Bij Archie was het een andere wereld: of je een groot, licht en schoon laboratorium binnenstapte! Dat was de uiterlijke kant. De rest is: enorm vakmanschap, een groot vermogen om mee te denken, bereidheid om te experimenteren en bovendien geïnteresseerde hartelijkheid. Als ik met een ontwerp bezig ben voor het betere staalwerk denk ik aan Jacques, Archie. Hij maakt het mogelijk vrijer te ontwerpen, vaak grensverleggend, want als je je plannen met hem doorneemt is hij in staat als een soort menselijke MRI-scanner ieder detail in zich op te nemen en waar nodig van commentaar te voorzien. Met Archie, met Jacques, kom ik er altijd (beter) uit en dat ervaar ik uiteraard als een meerwaarde. Samen hebben we grote, gecompliceerde constructies gerealiseerd, maar hij haalt zijn neus niet op voor ophangbeugeltje dat ik heb bedacht voor een glasplaat.

Onze samenwerking duurt nu ruim 20 jaar, met een diep vertrouwen en plezier in elkaars kunnen, zonder ooit een conflict over wat dan ook. Daar heb ik verder niets aan toe te voegen!

Charles Slot
Architecten CSK

‘I’m still winning projects by showing photo’s of your work. A wonderfull period of creativity.’

Graham Rowe, product designer (AUS)